tiistai 31. maaliskuuta 2009

Työtelämään tutustumisjakso päättyi: kokemuksiaKahdeksasluokkalaisilla oli tet- eli työelämään tutustumisjakso. Viikossa ehti oppia monenlaista (ja taisipa samalla unohtua moni kouluasia, toim. huom.) ja kokea kaikenlaista. Arkipäivät koulussa vaihtuivat työpaikkojen arkeen ja koulun ja opiskelun säännöt työelämän sääntöihin.

Pääsääntöisesti kokemukset ovat olleet virkistäviä ja hyviä. Vaihtelu koulutyöhön tuntuu hyvältä, ja työelämän opit tuntuvat aidommilta kuin kouluopit. Tässä kommentteja tet-jaksolta:

TET-viikko ei ollut kovinkaan ihmeellinen. Olihan se mukavempaa kuin koulun käynti mutta jalat olivat saisomisesta ensimmäiset pari päivää kipeät.

TET-viikolla matkasin kirjojen ihmeelliseen maailmaan kirjastoon. Tutustuin siellä kirjastotyötekijöiden arkeen viemällä kirjoja hyllyyn ja ottamalla lainauksia ja palautuksia vastaan. Kokeilin myös kirjojen päällystämistä. Alku oli hiukan hankalaa, mutta vauhtiin päästyäni homma alkoi jo sujua. Pääsin yhtenä päivänä myös kirjastoauton kyytiin. Siellä työ oli samaa mikä kirjastollakin eli lainaamista ja kirjojen vientiä hyllyyn. Sain myös tietää kaiken näköistä kirjastosta, mm. että siellä on yli 50 tuhatta kirjaa ja reilu 900 dvd:tä.

TET-viikko oli mukava ja opettava. Siellä sai kokeilla uusia asioita ja tutustui samalla hyvin työelämään. TET-jakson pituus 30 tuntia oli mielestäni sopiva. Mitään huonoa sanottavaa en TET-viikosta keksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti